fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånska tidningar skänker annonsutrymme till flyktingprojekt

Publicerad: 24 augusti 2010, 09:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Skånska dagstidningar ger gratisutrymme till ett flyktingprojekt som ska vända bilden av Skåne som en främlingsfientligt region.


MS

Martin Schori


Ett tiotal skånska dagstidningar publicerade i helgen helsidesannonser för Region Skånes projekt ”Skåne i humanitetens tjänst”.

Syftet med projektet är att ”lyfta fram Skåne som en öppen och dynamisk region som välkomnar den utvecklingskraft som medmänsklighet i flyktingmottagning kan utgöra”.

Medierna har inte tagit betalt för annonserna.

Vi är mycket tacksamma över att samtliga morgontidningar i Skåne har ställt upp med annonsutrymme för att berätta om Region Skånes insatser mot främlingsfientligheten. Bilden av Skåne som en främlingsfientlig och sluten region tar tyvärr ofta över det faktum att vi lever i en modern och öppen region med många nationaliteter, säger Rolf Tufvesson (KD), regionråd och ordförande i beredningen för integration och mångfald, i ett pressmeddelande.

Annonserna marknadsför invigningen av ett monument över flyktingmottagningen i Ramlösa Brunnspark. Det avtäcks på torsdag av Kronprinsessa Victoria.

Tidningarna som deltog är Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad, Skånska Dagbladet, Nordvästra Skånes Tidningar, Landskrona-Posten, Kristianstadsbladet, Norra Skåne, Trelleborgs Allehanda och Ystads Allehanda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev