torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånska tidningar går ihop för att sprida vaccinationsartiklar

Publicerad: 26 mars 2021, 12:02

”Genom det här samarbetet får så gott som alla skåningar möjlighet att läsa en del av den samhällsviktiga journalistik som vi gör kring vaccineringen”, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje

Foto: Getty Images

Lokaltidningen, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan i gemensam satsning för att räta ut frågetecken kring vaccinationen mot coronaviruset.

Ämnen i artikeln:

HD-SydsvenskanLokaltidningenDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och Lokaltidningen går samman för att se till att så många som möjligt får tillgång till journalistik om vaccination mot covid-19. 

– Vi känner att vi kan göra en insats. Genom det här samarbetet får så gott som alla skåningar möjlighet att läsa en del av den samhällsviktiga journalistik som vi gör kring vaccineringen, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje, i ett pressmeddelande.

På lördag sjösätts en ny avdelning på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskans sajter där texter om vaccinet och vaccinering samlas. Tidningarna ger även ut en specialutgåva av e-tidningen. 

Samtidigt ger även Lokaltidningen ut ett temanummer om vaccinet till omkring 500 000 hushåll i Skåne. Alla produkter är gratis för alla. 

Vidare översätts en del av artiklarna till engelska, arabiska, bosniska/serbiska/kroatiska, somaliska, polska och persiska. Tidningen Aktarr som vänder sig till arabisktalande personer i Sverige kommer dessutom publicera ett par av vaccintexterna på sin sajt. 

– E-tidningen marknadsför vi särskilt mot gymnasieelever och medlemmar i kultur- och invandrarföreningar, två grupper som vi vet kan behöva en extra push för att ta del av vår journalistik, säger Jannik Hansen, chefredaktör på Lokaltidningen, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev