Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Skånska tidningar får nya chefredaktörer

Publicerad: 26 Januari 2011, 11:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

Skånska Dagbladet stuvar om i Norra Skånes och Laholms Tidnings ledning för att säkra presstöd.


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetNorra Skåne

Skånska Dagbladet AB har haft en samlad redaktion för sina tre morgontidningar Norra Skåne, Skånska Dagbladet och Laholms Tidning med Jan A Johansson som chefredaktör och ansvarig utgivare för alla tre. Nu måste mediebolaget ändra på det för att få fortsatt presstöd.

– Två av tidningarna – LT och Skånskan – får presstöd. Nu har presstödsnämnden krävt en tydligare separat redaktionell ledning av var och en av våra tidningar, vilket vi här genomför. Dessutom stärker det ytterligare och positivt tidningarnas lokala profil, säger Skånska Dagbladets vd Thomas Grahl i ett pressmeddelande.

Lösningen blir att Jan A Johansson är kvar som chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet och chef för de tre tidningarnas opinionsredaktion. Stellan Sturesson tar över ledningen på Laholms Tidning och Mimmi Karlsson-Bernfalk på Norra Skåne från den 1 februari. Utöver det ändras inte tidningarnas organisationer.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.