Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånska Dagbladet lämnar Hela Skåne

Publicerad: 11 december 2014, 06:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

UPPDATERAD. Skånska Dagbladet lämnar annonspaketet Hela Skåne.


Ämnen i artikeln:

Hela Skåne

Efter Sydsvenskans och Helsingborgs Dagblads sammanslagning valde tidningen att säga upp avtalet om annonsförsäljning via annonspaketet Hela Skåne. Som en konsekvens av det väljer nu också Skånska Dagbladet att avsluta samarbetet kring annonspaketet.

Från och med januari nästa år kommer Skånska Dagbladet, som ger ut dagstidningarna Skånska Dagbladet och Norra Skåne, att sköta annonsförsäljningen själva.

"Efter flera år av vikande intäkter från de regionala stora kunderna som legat under bearbetning av Hela Skåne anser Skånska Dagbladet och Norra Skåne att det är ett naturligt steg att lämna annonspaketet. Vårt eget mediahus har tagit stora kliv under 2014 och har idag en säljorganisation och kompetens som är väl rustad för att ta detta steget i bearbetningen av annonsmarknaden," skriver Skånska Dagbladet i ett pressmeddelande.

I Hela Skåne ingår sedan tidigare Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda, Kristianstadsbladet och City Malmö och City Lund.

När Dagens Media når Hela Skånes vd Pia Jarnå känner hon inte till att Skånska Dagbladet valt att lämna annonspaketet från årsskiftet.

– Jag får be att återkomma, säger hon.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hela Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev