Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Skånetidningarna om superhelgen: ”Ingen normal söndag”

Publicerad: 8 November 2010, 11:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Guldmatchen och gripandet av en man som misstänks vara den nya lasermannen tvingade Skånetidningarna att arbeta på högtryck. ”Spektakulärt”, säger Sydsvenskan chefredaktör Daniel Sandström.


Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Malmö FF plockade hem guldet och en misstänkt gärningsman till Malmö-skjutningarna greps. Efter helgens stora nyhetshändelser var det det full rulle på Sydsvenska Dagbladets redaktion.

– Dessutom var det ju en flash om några dammar som brustit i Osby. Vilken normal söndag som helst hade det varit en kandidat för något större i tidningen, säger tidningens chefredaktör Daniel Sandström.

Ettan var redan rensad för helgens match mellan Malmö FF och Mjällby AIF, men när det stod klart att en misstänkt laserman gripits av polis tvingades redaktionen till drastiska åtgärder.

– Vi fick rita om och rensa ettan på allt annat. Vi löste det med ett hårt vänsterkryss och en jubelbild på ettan. Som sagt, det var en rätt spektakulär dag på det sättet, men hur historisk den här ettan kommer bli kan jag inte säga än.

Även på Kvällsposten gick arbetet på högvarv.

– Redaktionschefen sa till mig i dag att hon aldrig sett så mycket folk på en söndagkväll, säger Kvällspostens chefredaktör Lars Mohlin.

Lars Mohlin menar att helgens nyhetshändelser är viktiga för Malmö stad.

– Det är kul och bra för stan med två så stora positiva nyheter. Det har varit så mycket skitsnack om Malmö och jag hoppas att det här är början på en förbättrad bild av Malmö i medierna.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.