Sju får gå när Stampen skrotar Täby Danderyd

2009-11-11 13:40  

Lägger ned gratistidningen Täby Danderyd.

T&D startades hösten 2006 av VLTs dotterbolag Rubrik Media. I maj 2008 blev tidningen en gratistidning som skulle konkurrera med Mitt i-tidningarna.

Men senare samma år förvärvade Promedias ägare Stampen Gisab-koncernen, och tidningarna hamnade inom samma familj.

Och nu skrotar Stampen tidningen.

– Täby Danderyd var ett test för att se om vi kunde bygga en prenumererad tidning i Täby och Danderyd med hjälp av presstöd. Nu har den varit gratis ett tag och varit direkt överlappande med Mitt-i-tidningarna i regionen, säger Stampens koncernchef Tomas Brunegård till Dagensmedia.se.

Mellan sex och sju tjänster berörs av nedläggningen, säger han.

Hur mycket pengar sparar ni?

– Det kan jag inte svara på exakt.

Samtidigt passar Stampen på att flytta om sina tidningar inom koncernen. Promedia övertar Södertälje-Posten och Örebroar’n från Gisab som får Lidingö Tidning och Vallentuna Steget istället.

– Vi har gjort en analys över inom vilka bolag tiningarna ska ligga och detta blev den naturliga lösningen, säger Tomas Brunegård.

När ni förvärvade Gisab tog ni steget in i Stockholm på allvar. Hur har etableringen gått?

– Den har gått väldigt bra. Vi är nöjda med Gisabs utveckling, av alla våra fyra affärsområden på tidningssidan har Gisab varit det mest stabila. Det vittnar om Mitt-i-tidningarnas styrka.

Dagensmedia.se har sökt Daniel Löfstedt, redaktionschef på Täby Danderyd.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt