Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Sex utesluts ur SD efter Expressens granskning – Dulny hoppar av

Publicerad: 9 September 2014, 10:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:08

Efter Expressens senaste granskning väljer Sverigedemokraterna att utesluta sex politiker på lokalnivå. Dessutom hoppar SD-toppen Christoffer Dulny av.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Tillsammans med Researchgruppen har Expressen återigen avslöjat hur flera Sverigedemokrater under pseudonym hetsar mot invandrare på hatsajter som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider.

Nu meddelar Sverigedemokraterna att sex politiker uppmanas att avsäga sig sina kandidaturer till valet på söndag som en direkt konsekvens av Expressens och Researchgruppens granskning.

En av dem är Thomas Bengtsson som kandiderar för partiet i Växjö, som Expressen rapporterar om i dag.

Om de sex politikerna inte frivilligt avstår kommer de att uteslutas ur partiet.

Dessutom avsäger sig Christoffer Dulny, ordförande för SD i Stockholms stad och partiets förstanamn i kommunvalet i Stockholm, både sin kandidatur och sina förtroendeuppdrag i partiet.

– Vi beklagar dock att uppgifterna inte presenterats tidigare. Varför Expressen och deras partners i vänsterextrema Researchgruppen valt att inte presentera dessa uppgifter förrän veckan innan valet kan endast de svara på, säger partisekreteraren Björn Söder i ett pressmeddelande.

Enligt partiet utreds ytterligare ett antal personer som kontaktats av Expressen. Huruvida det kan bli aktuellt med ytterligare uteslutningar framgår inte.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.