Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Sex nya chefer på Aftonbladet

Publicerad: 6 Februari 2015, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Aftonbladet har börjat få sin nya organisation på plats. Nu presenterar tidningens publisher Jan Helin sex nya chefer.


Dagens Media har i flera artiklar berättat om omorganisationen på Aftonbladet, som bland annat innebär att ett 20-tal journalister varav sju chefer lämna tidningen.

Aftonbladet har nu börjat bemanna den nya organisation och i dag presenterar publishern Jan Helin sex nya chefer.

– Jag är mycket glad för att de nu velat kliva fram i nya roller. Det här är personer med oerhört högt kunnande och stor erfarenhet såväl publicistiskt som om Aftonbladets kraftfulla utveckling, skriver Jan Helin i ett mail.

De som har fått de sex till tjänsterna är:

Sofia Olsson Olsén, redaktionschef. Blev redaktionell chef för de lokala sajterna på aftonbladet.se år 2007. Hon har också haft en lång rad reaktionella ledningsuppdrag för Aftonbladet Nya medier. Det senaste året har hon arbetar som Pluschef på tidningen.

Håkan Andreassson, redaktionschef. Har tidigare arbetat som både nattchef och editionschef på nyheterna. De senaste fyra åren har han arbetat som sportchef på tidningen.

Michael Poromaa, nyhetschef. Startade som redigerade på Aftonbladet 1998. Sedan dess har han deltagit i uppbyggandet av Sportbladet och varit såväl nyhetschef på sporten som printchef. Sedan 2011 har han jobbat som editionschef online.

Martin Wåhlstedt, printchef huvudtidning. Han har jobbat på Aftonbladet sedan 1982 och har varit både nattchef, Pluschef, redaktionschef och nyhetschef.

Anna Strömberg, printchef magasin. Kom till Aftonbladet 2004 från att ha varit chefredaktör på SOLO. Blev 2005 redaktör för Klick och gick sedan vidare till redaktör för söndagsbilagan. Sedan 2012 har hon jobbat som produktägare för Theyouway.com.

Ted Kudinoff, redaktionell Pluschef. Började som vikarie på Aftonbladets sportavdelning år 2005. Sedan dess har han jobbat som reporter på samhällsredaktionen och varit mobilredaktör för Aftonbladet mobil. Sedan 2013 har han jobbat med Plus.

Nästa vecka ska Jan Helin presentera den nya redaktionsledningen som kommer att ha ett "renodlat publicistiskt fokus".

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.