Gå direkt till textinnehållet

Settman: "Jag är väldigt nöjd"

Aftonbladet minskade sin omsättning under första kvartalet 2012. Men med ett rörelseresultat som ökat med nästan 30 procent är Aftonbladets vd Anna Settman mycket nöjd med bokslutet.

– Jag är väldigt nöjd med det här resultatet. Det visar att Aftonbladets online-strategi är riktig och har framtiden för sig. Online-tillväxten är nu hela 19 procent gentemot föregående år tack vare en en stark tillväxt på annonsintäkter, säger hon till dagensmedia.se

Aftonbladets rörelseresultat ökade från 35 till 45 miljoner kronor och ökade med 28 procent jämfört med första kvartalet förra året.

– Med det här resultatet kan vi med fog säga att Aftonbladet är först i framtiden. Vi leder strukturomvandlingen i branschen, både vad gäller räckvidd, annonsaffär och digitala intäkter, säger Anna Settman.

Under förra året gjorde Aftonbladet flera omorganiseringar, organiseringar som Anna Settman anser märks i årets första kvartalsresultat.

– Att vi redan förra året tog beslut om, och genomförde, nödvändiga strukturella förändringar gör att vi nu har god lönsamhet och kan satsa offensivt framåt på bred front.

Dante Thomsen

Publicerad 2012-05-11 06.42Uppdaterad 2015-12-06 14.22

Dela artikeln: