Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Serneholt om Aftonbladet Söndags etta: "Jag tror att många missuppfattar den"

Publicerad: 11 juli 2011, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:04

En stor bild på artisten Marie Serneholt ackompanjeras av texten ”KUNGAVÄNNENS älskarinna berättar”. "Jag ska ta kontakt med Aftonbladet", säger artisten till dagensmedia.se.


I förra veckans utgåva Aftonbladets Söndag intervjuas artisten Marie Serneholt. Men när artisten själv såg tidningens löpsedel blev hon förvånad.

Bredvid den stora bilden på Marie Serneholt syns texten: ”KUNGAVÄNNENS älskarinna berättar”. En text som inte härrör från Marie Serneholts intervju, men som kan kopplas ihop med hennes bild. Även tidningens förstasida kan misstolkas, men där syns hennes riktiga citat på en liten puff högt upp till höger. Det gör den inte på gårdagens löpsedel.

– Det är inte kul eftersom jag tror att många missuppfattar den, säger Marie Serneholt till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag ska ta kontakt med Aftonbladet.

På Aftonbladet Söndags redaktion har man ännu inte hört något från Marie Serneholt.

– Det är klart att man kan misstolka den om man vill. Men det står ganska tydligt under att personen heter Helena. Vi har ju inte gjort något avsiktligt för att det ska misstolkas, säger Kristofer Forssblad Olsson, biträdande redaktör.

Det är inte första gången som Aftonbladet Söndags etta väcker reaktioner hos en intervjuperson. I december förra året drog man stort på en bild på Eva Röse. Under henne stod ”Jag säljer sex & njuter av det”, ett citat från en helt annan intervju inne i tidningen.

– Som du förstår anser jag söndagsbilagan vara ett smärre rekord i äcklig rubriksättning. Jag kan aldrig mer göra något för den där jävla pisstidningen, sa Eva Röse till dagensmedia.se då.

Kristofer Forssblad Olsson igen:

– Det var ett misstag och det har vi dragit lärdom av. Då handlade det ju dessutom om ett citat i jag-form, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.