SD skriver debattinlägg i Wall Street Journal

I ett debattinlägg i Wall Street Journal ger Jimmie Åkesson Donald Trump rätt. Foto: Wikimedia Commons

I ett debattinlägg ger Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, Donald Trump rätt. "Sveriges flyktingmottagande fungerar inte", skriver de i debattexten.

Med anledning av de senaste dagarnas diskussioner kring Donald Trumps Sverige-uttalande skriver Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson i amerikanska Wall Street Journal att Donald Trump har rätt. Detta rapporterar SVT och andra medier.

Under rubriken "Trump is right: Sweden's embrace of refugees isn't working", skriver Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson att Donald Trump inte alls har överdrivit problemen kring invandring i Sverige. Snarare har han förstått dem menar SD-topparna.

Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson fortsätter sitt debattinlägg med att skriva att många kvinnor inte känner sig trygga i sina egna stadsdelar. Att sexbrotten har ökat och att "invandrarmän är mer benägna att våldta än svenska män".

Som argument för sin sak pekar de även på upploppen i Rinkeby för några dagar sedan. Politikerna skriver att brottsligheten, upploppen och pistolvåld har ökat – allt detta knyts till migration och flyktingkrisen.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2017-02-23 10.00Uppdaterad 2017-02-23 10.10

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: