Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Dagspress

SD skriver debattinlägg i Wall Street Journal

Publicerad: 23 Februari 2017, 10:00
Uppdaterad: 23 Februari 2017, 10:10

I ett debattinlägg i Wall Street Journal ger Jimmie Åkesson Donald Trump rätt. Foto: Wikimedia Commons

I ett debattinlägg ger Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, Donald Trump rätt. "Sveriges flyktingmottagande fungerar inte", skriver de i debattexten.


Ämnen i artikeln:

SDDonald Trump

Med anledning av de senaste dagarnas diskussioner kring Donald Trumps Sverige-uttalande skriver Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson i amerikanska Wall Street Journal att Donald Trump har rätt. Detta rapporterar SVT och andra medier.

Under rubriken "Trump is right: Sweden's embrace of refugees isn't working", skriver Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson att Donald Trump inte alls har överdrivit problemen kring invandring i Sverige. Snarare har han förstått dem menar SD-topparna.

Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson fortsätter sitt debattinlägg med att skriva att många kvinnor inte känner sig trygga i sina egna stadsdelar. Att sexbrotten har ökat och att "invandrarmän är mer benägna att våldta än svenska män".

Som argument för sin sak pekar de även på upploppen i Rinkeby för några dagar sedan. Politikerna skriver att brottsligheten, upploppen och pistolvåld har ökat – allt detta knyts till migration och flyktingkrisen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

SDDonald Trump

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.