söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SD-politiker anmäler Karlskoga Tidning

Publicerad: 7 juli 2011, 06:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:05

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Karlskoga, Fredrik Molin, JK-anmäler Karlskoga Tidning efter påståenden i en krönika.

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Fredrik Molin JK-anmäler Karlskoga Tidning för brott mot tryckfrihetsgrundlagen efter en krönika publicerad 23 juni i år.

Huvudskälet till anmälan är uppgifter i krönikan om att Fredrik Molin är medlem i Sverigepartiet och inte Sverigedemokraterna, vilket han anser är förtal.

Fredrik Molin skriver i sin anmälan:

”Jag anges vara medlem i Sverigepartiet. Jag är medlem i Sverigedemokraterna. På till exempel Wikipedia är beskrivningen av Sverigepartiet som högerextremt och utifrån den artikeln utgår referenser till andra högerextrema grupper, Den insatte förstår att detta är ett internt skämt mellan en invigd grupp på den extrema vänsterkanten av det svenska politiska spektrat, den oinsatte tror jag är något jag inte är.

Flera av de saker hon i sin krönika påstår jag var emot var jag inte alls emot, i ett fall avstod jag till och med från att deltaga i beslutet. Det framgår också av protokollen från det aktuella kommunfullmäktigesammanträdet. Enligt uppgift var ansvarig utgivare själv närvarande hela sammanträdet”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev