onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SD i Göteborg vill straffa GP:s källor

Publicerad: 19 januari 2017, 09:26
Uppdaterad: 19 januari 2017, 10:39

På bild Lars Hansson (SD) som vill tillsätta en grupp som ska identifiera de som pratat med Göteborgs-Posten. Foto: Janne Naess / Foto: SD Göteborg

SD-politiker tillsätter grupp som ska identifiera och straffa de medlemmar som har pratat med Göteborgs-Posten.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

HF


Förra våren avslöjade Göteborgs-Posten hur SD-medlemmar i Göteborg anklagade kommunalrådet Lars Hansson (SD) för toppstyrning och för att ha fifflat med medlemmarnas pengar.

Nu vill Lars Hansson och partiets distriktsstyrelse tillsätta en särskild grupp som ska ta reda på vilka medlemmar som har talat med Göteborgs-Posten, skriver tidningen.

I ett protokoll skriver Lars Hansson, som är vice ordförande i styrelsen, följande:

"Jag skulle vilja att det tillsätts en grupp av styrelsemedlemmar som tillsammans med mig och Mats E kan bena ut detta ärende och att vi kan få fram vilka som ligger bakom GP-sveket".

Lars Hansson föreslår även att partimedlemmarna som har talat med tidningen ska straffas.

Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke är kritisk till agerandet.

– Om man beter sig så här inom partiet indikerar det hur man skulle kunna agera inom kommunen. Det ligger i farans riktning, säger han till Göteborgs-Posten.

SD-politikerna är fåordiga när tidningen vill ha en kommentar kring gruppen. Varken Jimmie Åkesson eller företrädare för Sverigedemokraternas riksdagsgrupp har återkommit med en kommentar till tidningen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev