Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted tillsätter mångfaldschef – för första gången

Publicerad: 7 september 2021, 11:45

Sumeet Singh Patpatia började den 1 september.

Foto: Schibsted

Sumeet Singh Patpatia ska driva mångfaldsarbetet inom hela Schibsted.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

För första gången någonsin tillsätter Schibsted en mångfaldschef med den officiella titeln Global head of diversity, inclusion and belonging (DI&B). Till rollen har Sumeet Singh Patpatia rekryterats. 

Sumeet Singh Patpatia har över tolv års erfarenhet av att arbeta med mångfaldsfrågor. Han är exempelvis en av grundarna bakom prisbelönta ”Norska turbandagen”, ett årligt event vars vision är att göra Norge till världen bästa land att vara annorlunda i, oberoende av kön, etnicitet, tro, ålder och sexuell läggning.

– Om jag kan hjälpa ledare i Schibsted att bygga en mångsidig personalstyrka där varje individ - oavsett bakgrund - kan ta HELA sig själv till jobbet, så kommer det att vara en av de viktigaste drivkrafterna för innovation, värdeskapande och välbefinnande. Och det är ett drömjobb för mig, säger Sumeet Singh Patpatia, i ett pressmeddelande. 

Mette Krogsrud, EVP och chief people & corporate affairs i Schibsted, om rekryteringen:

– Jag tror verkligen på att framtida framgång för Schibsted kräver mångfald, inkludering och tillhörighet. För att uppfylla vår mission om att ”Empower people in their daily lives” behöver vi en personalstyrka som representerar alla de kunder vi har. Det är därför Schibsted har åtagit sig att införliva värden om mångfald och inkludering i alla aspekter av bolaget. 

Sumeet Singh Patpatia gjorde sin första dag den 1 september.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev