tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted Sverige höjer säkerheten

Publicerad: 22 juli 2011, 14:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:04

Samtliga chefer i Schibsted-ledningen har avbrutit sin semester på grund av explosionerna i Oslo. Samtidigt höjs säkerheten på Schibsteds svenska tidningar.


DT

Dante Thomsen


Det var vid 15:20-tiden i dag som två kraftiga explosioner skakade Oslo.

Den Schibsted-ägda tidningen Verdens Gang drabbades hårt av explosionen och Olof Brundin, informationsdirektör på Schibsted har nu tvingats avbryta sin semester.

– Det var tydligen en ohygglig smäll. Jag har fått höra att hela huvudkontoret skakade av explosionen och det ligger en bra bit ifrån regeringskvarteret, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag har haft kontakt med min motsvarighet i Norge och har pratat med andra chefer inne på huvudkontoret dit hela Verdens Gangs personal har evakuerats.

Är det någon i er personal som har skadats av explosionerna?

– Vi har gjort en första koll i VG-huset och så vitt vi vet har ingen person skadat sig. Sedan kan det ju vara splitter och sådant som har ställt till det ändå, men i nuläget känner vi inte till om någon har skadats.

Kommer säkerheten att höjas på Svenska Dagbladet och Aftonbladet?

– Vi har redan en ganska hög säkerhet i dag men vi kommer skärpa den ytterligare i väntan på att vi får full klarhet i varför det som hände i Oslo faktiskt hände. Vi vet ju så otroligt lite, säger han och fortsätter:

– Jag tror ingen har förstått vidden av det som hänt i Oslo. Mina kollegor på ledningsnivå har allihopa avbrutit sina semestrar för att ta sig hem. Det är en väldigt allvarlig händelse och jag hoppas att vi snart får klarhet i vem och varför det här har hänt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev