Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted stoppar varslet

Publicerad: 14 april 2015, 10:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

30–40 tjänster skulle försvinna på Schibsted Media. Nu drar ledningen tillbaka varslet, då personalstyrkan redan har minskat på andra sätt.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Tidigare har Dagens Media skrivit om att 30–40 tjänster skulle försvinna då Aftonbladet skulle spara 40 miljoner kronor. Majoriteten av tjänsterna skulle tas från Schibsted Media.

Nu skriver Resumé att Eva Idmark, vd på Schibsted Media, har meddelat personalen att alla tillsvidareanställda i Schibsted Media AB ska behålla sina tjänster.

I det mejl som gått ut till bolagets anställda skriver Eva Idmark, enligt Resumé, bland annat att personalstyrkan redan har minskat med 30 personer utan att någon har behövt bli uppsagd och att det har skett genom bland annat vikariat som inte har förlängts.

– Det känns jätteskönt att kunna meddela detta eftersom det varit en tid med stor oro, säger Eva Idmark til Resumé och fortsätter:

– Jag har all respekt för att det har funnits mycket oro och funderingar. Vi har hela tiden förhandlat med vårt lokala fack och nu är vi tillsammans med dem glada för att vi kan avsluta utan uppsägningar.

Resumé frågar också Eva Idmark om det finns någon risk för att varslet kommer att återupptas. På den frågan svarar Eva Idmark:

– I dagsläget finns det ingen sådan risk. Vi har vänt och vridit på det här, eftersom vi vill kunna ge ett tydligt besked. Men alla vet vi att vi lever i en oviss bransch, så det finns inga slutgiltiga garantier.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.