Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Schibsted stoppar planerad aktieutdelning

Publicerad: 26 Mars 2020, 14:08

Det skulle vara olämpligt att betala ut den planerade utdelningen, säger Schibsteds styrelseordförande Ole Jacob Sunde. På bild: vd:n Kristin Skogen Lund.

Foto: Janne Næss

Schibsted drar tillbaka sin planerade aktieutdelning med anledning av coronakrisen: ”Det skulle vara olämpligt”, säger styrelsordförande Ole Jacob Sunde.


Ämnen i artikeln:

coronavirusetSchibsted

Schibsteds styrelse har bestämt att bolaget ska dra tillbaka 2019 års aktieutdelning om 2 norska kronor per aktie, som redan klubbats igenom.

Schibsteds styrelsordförande Ole Jacob Sunde kommenterar i ett pressmeddelande: 

– Med tanke på den osäkerhet som Covid-19 pandemin för med sig skulle det vara olämpligt att betala ut den planerade utdelningen, säger han.

Schibsted var ett av de första mediebolagen som skickade hem sina medarbetare för att arbeta på distans. Den 9 mars beslutade bolaget även att slopa karensdagen för anställda, och betala sjuklön från första dagen.

Schibsted beskriver sina anställdas hälsa, samhällsansvaret och kunderna som högsta prioritet nu.

–Jag är stolt och imponerad över att se hur vi lyckas leverera till våra användare och kunder trots att åtta av tio av våra medarbetare jobbar hemifrån, säger vd:n Kristin Skogen Lund.

 

Schibsted beskriver hur de, liksom andra mediehus upplevt rekordhög trafik och tillväxt i prenumerationsaffären. Bolaget upplever även att många annonsörer ställer in eller skjuter upp sina kampanjer.

–Vi förväntar oss en signifikant försvagning av resultatet under q1 för News Media, och vi förbereder oss för att det kommer att fortsätta så kvartalet efter, säger Kristin Skogen Lund.

Schibsted ser även en försvagad aktivitet i mars inom marketplace, där Blocket och norska Finn ingår.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

coronavirusetSchibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.