söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted stoppar planerad aktieutdelning

Publicerad: 26 mars 2020, 14:08

Det skulle vara olämpligt att betala ut den planerade utdelningen, säger Schibsteds styrelseordförande Ole Jacob Sunde. På bild: vd:n Kristin Skogen Lund.

Foto: Janne Næss

Schibsted drar tillbaka sin planerade aktieutdelning med anledning av coronakrisen: ”Det skulle vara olämpligt”, säger styrelseordförande Ole Jacob Sunde.

Ämnen i artikeln:

SchibstedCoronaviruset

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Schibsteds styrelse har bestämt att bolaget ska dra tillbaka 2019 års aktieutdelning om 2 norska kronor per aktie, som redan klubbats igenom.

Schibsteds styrelseordförande Ole Jacob Sunde kommenterar i ett pressmeddelande: 

– Med tanke på den osäkerhet som Covid-19 pandemin för med sig skulle det vara olämpligt att betala ut den planerade utdelningen, säger han.

Schibsted var ett av de första mediebolagen som skickade hem sina medarbetare för att arbeta på distans. Den 9 mars beslutade bolaget även att slopa karensdagen för anställda, och betala sjuklön från första dagen.

–Jag är stolt och imponerad över att se hur vi lyckas leverera till våra användare och kunder trots att åtta av tio av våra medarbetare jobbar hemifrån, säger vd:n Kristin Skogen Lund.

Schibsted beskriver hur de, liksom andra mediehus, upplevt rekordhög trafik och tillväxt i prenumerationsaffären den senaste tiden. Bolaget upplever även att många annonsörer ställer in eller skjuter upp sina kampanjer som en konsekvens av coronakrisen.

–Vi förväntar oss en signifikant försvagning av resultatet under q1 för News Media, och vi förbereder oss för att det kommer att fortsätta kvartalet efter, säger Kristin Skogen Lund.

Schibsted ser även en försvagad aktivitet i mars inom Marketplace, där Blocket och norska Finn ingår.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev