fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted släpper lösning för programmatiska köp i Norden

Publicerad: 20 januari 2021, 09:49

Schibsted lanserar en ny lösning för programmatiska köp på sina nordiska marknader Norge, Sverige och Finland.

Foto: Schibsted

Schibsted börjar använda Warner Media-ägda adtech-aktören Xandrs lösning för programmatiska köp på sina nordiska marknader.

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladetSvDSvenska Dagbladet

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Xandr är en adtech- och analysdivision inom amerikanska globala mediejätten Warner Media. Schibsted har samarbetet med techaktören sedan 2013 och använt flera av dess tjänster och produkter. Det framgår av ett pressmeddelande från Xandr. 

Nu fördjupar norskägda Schibsted sitt samarbete med Xandr när mediehuset nu börjar använda deras nya funktion som kallas för ”progammatic guaranted”. Funktionen ska användas på Schibsteds nordiska marknader Sverige, Norge och Finland.  

Mediehuset ska använda lösningen för att möjliggöra så kallade programmatiska garanterade köp för annonsörer som köper annonsutrymme kopplat till Schibsteds premiuminnehåll, framgår det av pressmeddelandet. 

– Vi är glada att Xandr kommit ut med den här produkten och hoppas kunna vidareutveckla och använda den ännu mer på våra nordiska marknader. I dag kan inte alla annonsörer använda den här funktionen, men det hoppas vi ska bli möjligt under året, säger Sanna Nellmer till Dagens Media, och som är tillförordnad programatic-chef för Schibsted marketing services, Schibsteds svenska annonsenhet, alltså den svenska säljorganisationen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev