Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Schibsted ska bli grönare

Publicerad: 31 Maj 2010, 14:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

När svenska delen av Schibstedkoncernen flyttar ihop ska man samtidigt göra en översikt över sin miljöpåverkan.


Vid årsskiftet flyttar samtliga Schibstedbolag ihop i nybyggda Kungsbrohuset, vid Stockholms centralstation.

I samband med flytten gör koncernen en ordentlig miljöannalys tillsammans med Kungliga tekniska högskolan. Målet är att ta reda på hur stor miljöpåverkan koncernen har.

Schibsteds svenska informationsdirektör Olof Brundin berättar att miljöarbetet blev allt viktigare under upphandlingen av det nya huset.

– Kommersiella företag måste ha koll och se över sin miljöpåverkan. Det är nödvändigt och ett krav att man har en tydlig miljöprofil. Vi vill göra det här ordentligt, på en vetenskaplig nivå, därför har vi kontaktat KTH, säger Olof Brundin.

Analysen sker i två steg, första steget är att ta reda på hur läget ser ut i dag och nästa steg är att göra en ny analys, ett år efter att man flyttat in. Däremellan ska nya miljömål sättas. Redan nu har man börjat analysen och en första rapport väntas bli klart till hösten. Våren 2012 ska utredningen vara helt klar.

– Nu flyttar vid sju olika bolag till ett hus. Det innebär färre transporter och läget vid Centralstationen kommer att stimulera det kollektiva resandet, säger Olof Brundin, som också berättar att personalen kommer få utbildning i miljöfrågor.

– Vi vill gärna bli förknippade med att vara ett modernt och effektivt företag, säger han.

Hur miljövänliga är ni i dag?

– Jag tror att vi är som de flesta normala företag, men det får undersökningen visa. Aftonbladet har ju varit duktiga på miljöarbete även innan.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.