fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted och Bonnier News återupplivar Impact

Publicerad: 15 februari 2019, 09:00

Samarbetet har hittills mötts med positiva reaktioner från byråer och annonsörer.

Foto: Pressbild

Impact kommer tillbaka, fast under namnet Veckopaketet Kvällspress: "Vi kan se att det finns en ökad efterfrågan igen", säger Fredrik C Nilsson, printchef på Schibsted Sales & Inventory.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsSchibstedImpact

John Söderberg

john.soderberg@dagensmedia.se


Nu startar Schibsted och Bonnier News en gemensam satsning på ett nytt annonspaket för Aftonbladet och Expressen. Det nya paketet kallas “Veckopaketet Kvällspress”. 

Tidigare har en liknande satsning gjorts under namnet Impact. Impact genererade stora intäkter, men samarbetet avslutades år 2014. Precis som Impact gäller den nya satsningen enbart print. 

Varför gör ni en liknande satsning igen?

– För att det fungerar. Både synlighet och actionvärden är högre än någonsin. Tryckta annonser i kvällspress har alltjämt en given plats i många annonsörers mediemix och vi upplever att efterfrågan på den här typen av enkel paketering av snabb räckvidd till lågt pris ökar, säger Fredrik C Nilsson.

Hur skiljer sig Veckopaketet Kvällspress gentemot Impact?

– Som produkt skiljer sig Veckopaketet Kvällspress inte speciellt mycket från Impact. Räckvidden har såklart minskat och frekvensen ökar för att möta det ökade mediebruset. Det ska vara snabbt och enkelt att göra affär via sin ordinarie kontakt på Aftonbladet eller Expressen och det kan bokas några dagar innan kampanjen går upp.

När det förra samarbetet kring Impact avslutades var det bland på grund av att printintäkterna sjönk. Hur ser det ut nu? 

– Generellt har printintäkterna gått ner, absolut. Men vi kan se att efterfrågan på marknaden ökar just på den här typen av paketering, därför vill vi göra det här. 

Hur är intresset från annonsörerna?

– Vi har fått genomgående positiva reaktioner från både byråer och annonsörer. Vi upplever direkt respons och fick flera förfrågningar omedelbart. 

Finns det något intresse att även göra ett digitalt samarbete?

– Det har vi inte pratat om. I det här läget har vi pratat om att möta marknaden om efterfrågan på printen. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev