Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Schibsted lanserar kreditupplysningsapp

Publicerad: 26 Juni 2017, 10:13
Uppdaterad: 28 Juni 2017, 12:00

Schibsted och kreditupplysningsbolaget UC lanserar app ihop.

Tillsammans med kreditupplysningsbolaget UC släpper Schibsted appen Kreddy som ska ge människor bättre koll på sin privatekonomi.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Kreditupplysningsappen Kreddy beskrivs som en tjänst som på ett enkelt sätt ger användaren tillgång till sitt kreditbetyg, en översikt över sina lån och krediter, samt tips på hur man kan förbättra sin ekonomiska situation.

I appen, som är ett samarbete mellan Schibsted och kreditupplysningsbolaget UC, ska det också gå att jämföra sin kreditvärdighet med resten av befolkningen.

– Kreddy är unik i att kostnadsfritt och enkelt erbjuda ditt kreditbetyg och annan data från UC, inklusive historik och trender. Alla har ett kreditbetyg, vi vill att man ska ta reda på vad det är, säger Eric Törn, affärsområdeschef Mobil på Schibsted Personal Finance, i en kommentar.

På frågan hur affärsmodellen för appen ser ut, svarar Eric Törn Dagens Media att Kreddy även har ett integrerat Id-skydd som är en valfri betaltjänst.

– Vi arbetar för att öka människors medvetenhet om sin privatekonomi, och i Schibsted har vi en stark partner i den strävan. Med hjälp av Kreddy tror vi att en bred allmänhet kan förbättra sin ekonomiska situation och appen är riktigt användbar vid förhandlingar med exempelvis banken, säger Siri Bengtsson, affärsområdeschef på UC Privattjänster, i ett uttalande.

Kreddy släpps idag för både för iOS och Android.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.