måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted investerar i kryptoplattform

Publicerad: 7 januari 2022, 14:24

”En viktig del för bolaget handlar om att göra kryptovalutainvesteringar säkra och enkla för skandinaviska kunder vilket är centralt för oss på Schibsted, säger Dan Ouchterlony, till vänster i bild bredvid Thuc Hoang, vd på Firi.

Kryptoplattformen Firi har gjort en investeringsrunda på 60 miljoner norska kronor ledd av Schibsted Ventures: ”Som investerare med stort fokus på financial services är vi oundvikligt nyfikna på kryptohandeln”, kommenterar Schibsteds Dan Ouchterlony.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Kryptoplattformen Firi har som ambition att skapa en plattform för handel med kryptovaluta som är enkel och säker. Bolaget som grundades 2017, har över 60 anställda och huvudkontor i Oslo. 

Den riktade emissionen uppgår till 60 miljoner norska kronor, med Schibsted Ventures som största investerare i en runda som värderat Firi till 731 miljoner norska kronor, pre-money.

Dan Ouchterlony som är EVP på Schibsted Financial Services & Ventures, kommenterar investeringen i ett pressmeddelande:

– Som investerare med stort fokus på financial services är vi oundvikligt nyfikna på kryptohandeln. Vi följt Firi nära en tid och är imponerade av både teamet, tillväxten och plattformen. Den skandinaviska kryptovalutamarknaden växer snabbt och bolaget är väl positionerat för att expandera till fler marknader.

Han fortsätter:

– En viktig del för bolaget handlar också om att göra kryptovalutainvesteringar säkra och enkla för skandinaviska kunder vilket är centralt för oss på Schibsted. Vi ser fram emot att ta del av nästa fas av tillväxtresa.

Thuc Hoang som är vd på Firi, är glad över Schibsted Ventures som ny investerare, och nu väntar en skandinavisk expansion. Företaget växer och kommer att fortsätta växa i antalet anställda. Under 2022 lanseras även nya produkter.

LÄS ÄVEN: Schibsteds nya Sverigechef: ”Ännu fler investeringar framöver”
LÄS ÄVEN: Podme kärnan i Schibsteds nya poddstrategi 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev