lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted investerar 100 miljoner i Tibber

Publicerad: 10 mars 2022, 11:36

Schibsteds Dan Ouchterlony: ”Vi ser verkligen fram emot att fortsätta stötta bolaget”

Schibsted lägger ytterligare 100 miljoner kronor i Tibber, en digital leverantör av förnybar energi. ”Vi ser verkligen fram emot att fortsätta stötta bolaget i detta viktiga uppdrag”, säger Schibsteds Dan Ouchterlony i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


 Tibber tjänar pengar på minskad elförbrukning genom att erbjuda kunder förnybar energi till inköpspris tillsammans med teknik som hjälper dem att kontrollera och sänka sin energiförbrukning.

Tibber meddelar att bolaget tagit in 100 miljoner dollar i en ny investeringsrunda. Schibsted som redan i höstas gick in i bolaget med 14 procent och är den största investeraren i Tibber, går nu in med ytterligare 11,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 100 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till att utöka produktutbud och expansion till europeiska hushåll, med målsättning att de ska bli oberoende av fossilt bränsle.

Dan Ouchterlony, EVP på Schibsted Financial Services & Ventures, kommenterar investeringen:

– Tibber har ett tydligt hållbarhetssyfte samtidigt som de lyckas otroligt bra med att kombinera smart teknik, ett kundanpassat erbjudande och hög tillväxt. Bolaget tacklar dessutom en av de mest angelägna globala utmaningarna - omställningen till förnybar energi, det märker vi inte minst av nu. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta stötta bolaget i detta viktiga uppdrag.

Tibber startades 2016 och finns idag i Norge, Sverige och Tyskland. Under 2021 gick Tibber från från 120.000 användare till över 400.000. Tibbers position har även stärkts under den pågående energikrisen då människor aktivt letar efter alternativ för att ta kontroll över sin energiförbrukning. Inom kort lanserar bolaget i Nederländerna och planerar för fler marknader framåt. 

LÄS ÄVEN: Schibsteds Sverigechef: ”Ännu fler investeringar framöver” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev