Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted går in i soundtech-bolag

Publicerad: 13 september 2022, 12:45

Richard Sandenskog, på Schibsted, ser bland annat att mediehuset kan bidra med strategiska partnerskap, marknadsföring och expansion.

15 miljoner norska kronor. Så mycket investerar Schibsted Ventures i det norska sound tech-bolaget Nomono.


Ämnen i artikeln:

NyheterSchibsted

Nomono grundades 2019 av Audun Solvang, Jonas Rinde, och Sigurd Saue och är ett norskt sound tech-bolag. Nomono utvecklar en patenterad hård- och mjukvarulösning för poddar och andra medieinspelningar, där den fysiska inspelningsutrustningen kombineras med en molnlösning.

Efter att bolaget nu har genomfört en emission står det klart att Schibsted Ventures går in med 15 miljoner norska kronor. 

Schibsted har redan testat Nomonos produkter. När de nu går in som ägare är tanken att satsa på samarbeten inom mediehuset, framgår av ett pressmeddelande.

– Att lyckas med hårdvara är svårt, men Nomonos team har erfarenhet och kunskap för att lyckas. Vi ser också fram emot att långsiktigt bidra i bland annat strategiska partnerskap, marknadsföring och expansion, säger Richard Sandenskog, investment director, Schibsted Ventures, i ett pressmeddelande.

Jonas Rinde, vd och co founder, på Nomono:

– Det är givetvis en stor fördel för oss att kopplas ihop med Schibsted som är globalt erkänt för produktion och distribution av nyheter, poddar och information i flera olika medieplattformar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NyheterSchibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev