Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted delas i två

Publicerad: 18 september 2018, 08:47
Uppdaterad: 18 september 2018, 09:27

Schibsteds verksamheter delas upp i två separata bolag.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Schibsted kommer delas in i två tillväxtorienterade företag. Den ena halvan kommer bestå av de internationella annonssajterna och kommer gå under det preliminära namnet MPI.

Den andra halvan kommer bestå av de finska, svenska och norska verksamheterna. I den delen organisationen ingår exempelvis Aftonbladet, VG, Finn.no, Blocket.se och Tori.fi. Det meddelar Schibsted i ett pressmeddelande.

Schibsted kommer kvarstå som majoritetsägare i MPI i samband med en planerad börsnotering. Tanken är att MPI ska börsnoteras under 2019.

Vd för MPI blir Rolv Erik Ryssdal medan Kristin Skogen Lund blir vd för nya Schibsted ASA.

Schibsted ASA kommer efter uppdelningen bestå av publicisterna VG, Aftenposten, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och andra lokala nyhetsorganisationer i Norge. Bolaget kommer även bestå av Finn.no, Blocket.se och Tori.fi samt Lendo, Bynk och Hypoteket. Förutom dessa kommer det nya bolaget bestå av relativt nya projekt som Prisjakt och Let's Deal.

I MPI:s portfolio kommer sajter som Leboncoin.fr, Schibsted Spain och Schpock ingå, samt flera annossajter baserade i Mexiko, Chile, Vitryssland, Colombia, Dominikanska Republiken, Marocko och Tunisien.

Kristin Skogen Lund kommer troligen att ansluta till Schibsted i slutet av 2018, under tiden kommer Rolv Erik Ryssdal fortsätta som vd.

Kristin Skogen Lund har tidigare arbetat på Schibsted, fram till 2010 då hon blev executive vice president på Telenor med ansvar över Telenor Norden. De senaste sex åren har hon varit ledare för arbetsgivarorganisationen Norwegian Business Confederation of Enterprise. Under den tiden var hon även del i Ericssons styrelse.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.