fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schibsted blir huvudägare i techbolag

Publicerad: 21 februari 2022, 09:51

”Det här ska bli otroligt spännande att utveckla vidare”, säger Cathrine Laksfoss, vd för Schibsted Ecommerce & Distribution.

Foto: Fotograf Ingar Sorensen

Det svenska techbolaget Turnr, vars ambition är göra returer enkla och hållbara, får Schibsted som huvudägare.

Ämnen i artikeln:

SchibstedNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Turnr vill förenkla processen kring returer och dessutom minska dess miljöpåverkan genom en teknisk plattform för e-handeln. Bland annat genom att låta de returer som sålts på nytt gå raka vägen till den nya köparen. Grundare till bolaget är Daniel Mattebo och Linus Robertsson.

Nu står det klart att Schibsted går in som huvudägare. Anledningen är att mediehuset vill vara med och bidra till att påskynda den gröna omställningen, säger Cathrine Laksfoss, vd för Schibsted Ecommerce & Distribution, där också de svenska mediehusens gemensamma e-distributionsbolag Dooris ingår – som har ett avtal med Turnr.

– Turnr har utvecklat ett unikt koncept för att förenkla returer för både nätbutiker och kunder, samtidigt som miljöavtrycket minskar avsevärt. Det här ska bli otroligt spännande att utveckla vidare, säger Cathrine Laksfoss.

LÄS OCKSÅ: Samdistribution, hållbart papper och mindre plast – så ska tidningarna minska sitt klimatavtryck

På Turnr är man glada över att ha fått Schibsted som huvudägare.

– Deras uttalade hållbarhetsarbete, tidigare track record och innovationsvilja gör dem till en viktig del i Turnrs fortsatta expansion mot enklare och hållbarare returer, säger medgrundaren Daniel Mattebo.

– Vi har redan nätverket på plats, och nu vill vi påskynda det gröna skiftet i vår bransch. Det här är bara början på ett antal investeringar vi vill göra för att bygga nya, mer hållbara e-handelslösningar på den nordiska marknaden, säger Cathrine Laksfoss.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev