Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

SAS jublar över gratisreklam i Expressen

Publicerad: 25 november 2011, 05:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Innehåll från SAS crew guide har publicerats i Expressen som en redaktionell sida – utan annonsmärkning. Nu medger Expressen sitt misstag.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSASThomas Mattsson

På en helsida i Expressens resedel i huvudtidningen har "resetips" producerade av flygbolaget SAS publicerats, materialet illustreras av SAS-personal och SAS-logga. Trots det har materialet inte annonsmärkts.

Robert Hincks, redaktör för SAS Crew Guide jublar över uppmärksamheten:

– Expressen kontaktade oss och ville starta ett samarbete, säger han, och fortsätter:

– Vi betalar ingenting och de betalar heller ingenting till oss. Det är absolut en bra deal för oss. Men jag tror helt enkelt att de gillar vårt unika koncept, säger Robert Hincks.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, vill inte prata med Dagens media, men medger via sms att misstag har begåtts:

”Det var en enkelsida som borde redigerats annorlunda, det har vi diskuterat internt. Det var en redaktionell sida, informationen kommer ju från en guidebok som sålts i vanliga bokhandlar, så någon annonsmärkning har aldrig varit aktuell. Men tipsen hade gott kunnat komma från anställda på fler än ett flygbolag och därför kommer det se annorlunda ut nästa gång, om vi nu skulle uppmärksamma detta igen”, skriver han till dagensmedia.se.

Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

ExpressenSASThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.