Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sara Grundberg lämnar Baaam – startar egen verksamhet

Publicerad: 16 januari 2018, 10:49
Uppdaterad: 30 januari 2018, 07:13

Foto: Carl Klingspor

Efter att ha legat bakom flera rekryteringar och samarbeten för den digitala plattformen Baaam tycker Sara Grundberg att det har blivit dags att lämna över chefredaktörsrollen.


Ämnen i artikeln:

BaaamSvD

Den digitala plattformen Baaam, som ägs av Aller Media, startade i februari förra året och sedan starten har Sandra Grundberg haft rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare. Efter cirka ett år på Baaam väljer hon nu att lämna över rollen, och ska för att starta eget.

– Jag är jättestolt över vad vi på Baaam har gjort. Vi har skapat ett modernt tilltal till en målgrupp som vi såg var bortglömd. Vi har lyckats förnya tjejtidningen och fått till spännande rekryteringar och samarbeten. Speciellt samarbetet vi fick till med Svenska Dagbladet har varit extra spännande, säger Sara Grundberg till Dagens Media.

Dagens Media har tidigare skrivit om Baaam:s samarbete med SvD, som är ett led av SvD:s storsatsning inför valet 2018.

Sara Grundberg har varit verksam inom mediebranschen sedan tidigt 2000-tal. Hon ser att det under tiden skett en stor förändring i medielandskapet.

– Idag tycker jag det finns stora behov av kortare projekt och konsultverksamhet. Med min erfarenhet har jag mycket att bidra med, och jag har alltid varit väldigt sugen på att driva eget.

Vad kommer du mer specifikt att göra?

– Jag kommer erbjuda tjänster som redaktörstjänster, projektledare och rådgivare. Nu inleder jag faktiskt med att hjälpa Aller Media med ett digitalt projekt under våren. Senare i vår ska jag jobba för Mittmedias räkning och vara projektledare för deras betalnätverk.

Vad tar du med dig för erfarenheter från Baaam?

– Jag tycker alltid man ska ha människan i fokus. Det har jag hela tiden försökt påminna mig själv om: att det är människor vi jobbar med. I den här branschen tenderar det att bli för mycket snack om algoritmer och tekniska förutsättningar, men det är alltid människor i kollegor, användare, tittare och lyssnare som vi jobbar med. Det är något som avgör hur vårt material tas emot. Så det har jag lärt mig mycket av på Baaam – eftersom vi jobbat med en så specifik målgrupp.

Är det inte extra vemodigt att lämna när man varit med och byggt upp något från start?

– Både och. Det är en stark redaktion och ett duktigt gäng, så det känns bra att lämna över till dem.

Vem som blir ny chefredaktör för Baaam är ännu inte bestämt.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

BaaamSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.