torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sara Arvidsson tar över Fagersta-Posten

Publicerad: 19 april 2023, 08:16

Sara Arvidsson tillträder som ny chefredaktör för Fagersta-Posten den 1 juni. Foto: Julia Engström

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Fagersta-Posten blir Sara Arvidsson. Hon efterträder Julia Engström som i början av mars meddelade att hon slutar för att bli nyhetschef på Falu-Kuriren. ”För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med” säger Sara Arvidsson.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News LocalDagspress

SE


Efter en rekryteringsprocess står det nu klart att Sara Arvidsson är den som ska ta över ansvaret att leda arbetet på Fagersta-Postens redaktion, som i dag består av fem reportrar. Hon har de senaste fyra åren arbetat som reporter på tidningen och också vikarierat som nyhetschef.

– Jag känner mig otroligt glad och stolt över förtroendet att få leda Fagersta-Posten in i framtiden. Jag vill bidra till att tidningen fortsätter att berätta de hetaste nyheterna i vårt område, på ett nära och engagerat sätt. För mig är lokaljournalistik både det roligaste och viktigaste man kan jobba med, säger Sara Arvidsson i ett pressmeddelande.

Cecilia Ekebjär, chef redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, har haft ansvar för rekryteringsarbetet och säger att det har varit viktigt att hitta en person som är engagerad i tidningens upptagningsområde, samt med förståelse för de frågor som är viktiga för läsarna i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Det har hon nu hittat i Sara Arvidsson. 

– Jag är jätteglad över att Sara Arvidsson har tackat ja till det här uppdraget. Sara är en engagerad och duktig journalist och har vana av att leda nyhetsarbete. Hon bor i området, i Vad, en mil utanför Fagersta, och känner väl till de frågor som är viktiga i norra Västmanland, säger Cecilia Ekebjär.

Sara Arvidsson tillträder den 1 juni.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev