söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sämre vinst för Expressen

Publicerad: 9 februari 2012, 12:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

UPPDATERAD. Expressen redovisar en vinst på 115 miljoner kronor under helåret 2011. Det är en minskning på 46 miljoner kronor jämfört med rekordåret 2010.

Ämnen i artikeln:

Expressen

DT

Dante Thomsen


Vinst efter avskrivningar och strukturkostnader (Ebita) för helåret 2011 landar på 77 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 145 miljoner kronor förra året.

Samtidigt uppgick struktur- och engångskostnader till 33 miljoner kronor.

– Vi gjorde ett väldigt bra år förra året och jag skulle säga att det här är ett normalresultat. Kanske till och med lite bättre än vi hade räknat med, säger Bengt Ottosson till dagensmedia.se.

Att Expressen gjorde 46 miljoner kronor mindre i vinst jämfört med helåret 2010 förklaras bland annat med att tidningen tappat i upplaga.

– Men det är också tilläggsprodukter som DVD-filmer och liknande som inte alls har den stora volym som de hade tidigare. Det är fortfarande än bra affär men på en helt annan nivå. Det är de stora anledningarna till varför vi gör ett sämre resultat.

Expressens satsning på magasin går däremot desto bättre.

– Vi har flera andra delar som går bra men det är en av dem. Det är också vår ambition att fortsätta utveckla våra olika intäktskällor och där är ju digitalt en viktig del.

Har ni någon plan för hur ni ska öka era digitala intäkter?

– Vi har många planer men det är inget jag kan prata om nu.

Är ni nöjda med resultatet?

– Ja, med tanke på förutsättningarna är vi hyfsat nöjda. Vi vill alltid göra ett bättre resultat, men det är inte alltid det är möjligt.

Vad tror du om 2012?

– Det känns lite osäkert hur annonsmarknaden kommer utvecklas under året. Vi hoppas ändå kunna göra ett resultat som ligger på en normal nivå som inte ligger för långt ifrån årets resultat.

Under förra året lanserade Expressen ett sparpaket på 60 miljoner kronor som kommer få genomslag i år.

– Det som kostade pengar 2011 kommer ge resultat på kostnadssidan i år. Men vi tittar också på andra kostnader som distribution och tryckeri som vi hoppas ska ge oss en stabil resultatutveckling under året.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev