Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Säljchefen: "Därför måste jag sluta"

Publicerad: 19 September 2014, 05:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Försäljningsdirektören Johan Emtefall lämnar TT i samband med omorganisationen.


Anledningen är att han har gjort sig för impopulär bland medarbetarna under arbetet med den nya organisationen.

– Jag har kämpat för att förändra organisationen, och gjort förändringar som inte har varit populära. Många har jobbat ihop länge och det har varit mycket historik och politik inblandat. Därför är det bättre för TT att en ny person, ett blankt kort, tar över den nya säljorganisationen, säger Johan Emtefall till Dagens Media.

– Den organisation som nu föreslås är det jag som ligger bakom till stor del, men det blir någon annan som får driva igenom den.

Johan Emtefall började på TT för drygt två år sedan. Under den tiden har flera olika bolag, Tidningarnas Telegrambyrå, TT Spektra, Scanpix och Svenska Grafikbyrån, slagits samman i gemensamma TT Nyhetsbyrån.

Samtidigt har intresset för TT:s traditionella nyhetsabonnemang minskat.

– Det har varit en otroligt tuff resa för att skapa en ny säljorganisation som är anpassad till det nya Sverige. Vi måste göra en kompetensväxling, där några slutar för att ge plats åt nya kunskaper, säger han.

Hur känns det att sluta?

– För TT:s del är det det enda rätta. Vi har diskuterat en annan roll för mig men inget som känns rätt. Det har varit en hel del blod, svett och tårar den senaste tiden och att jag slutar innebär nog att jag kan sova bättre på nätterna.

Vad ska du göra istället?

– Jag vill göra mer affärer. Nu har det varit mycket organisations- och personalfrågor, det vill jag inte fastna i igen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.