Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Säljare får gå från IDG

Publicerad: 1 juni 2009, 11:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Som Dagensmedia.se tidigare berättat så har IDG varslat 20 medarbetare. Ett tiotal personer från redaktionerna har blivit uppsagda och hittills är det klart att fem personer på sälj- och marknadsavdelningen blir av med sina jobb, men det lär bli fler. Enligt uppgifter till Dagensmedia.se är stämningen mycket infekterad.


Förra veckan blev det klart att fyra fast anställda och ytterligare ett par fasta frilansare och vikarier blir av med sina jobb på IDG:s redaktioner.

På affärssidan förs fortfarande förhandlingar med personalen, men hittills är fem personer uppsagda från marknads- och säljavdelningen.

- Det kanske blir någon, eller ett par till som tvingas gå, säger Lars Dahmén, vd på IDG.

Förlaget genomgår just nu en omorganisering och delar upp verksamheten i IDG Special Media och IDG Enterprise.

Omorganisationen har betydelse för vilka som kommer att få lämna, menar Lars Dahmén. Enligt uppgifter till Dagensmedia.se är stämningen mycket infekterad på IDG och röster har bland annat höjts om att LAS inte följts i samband med att tjänsterna kapas på affärssidan.

- Det är väldigt komplext, bland annat i och med omorganisationen. Vi följer LAS och där går det även att göra vissa undantag vad gäller till exempel kompetens, säger Lars Dahmén.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.