Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Säljarbråk på VK

Publicerad: 6 september 2012, 10:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Tre säljare sattes i karantän på Västerbottens-Kuriren sedan de alla sade upp sig samma dag. ”Vi fick veta att vi utgjorde det största hotet i VK:s historia”, säger en av säljarna till kollega.se.


MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Det var i somras som de tre säljarna sade upp sig från Västerbottens-Kuriren. Det fick arbetsgivaren att reagera kraftigt och säljarna fråntogs omedelbart mobiler, dator och nycklar. Dessutom omplacerades de på arbetsplatsen, skriver Unionens medlemstidning kollega.se.

Åtgärderna ska ha skrämt de tre säljarna till tystnad.

– Umeå är litet och jag vill inte riskera dåliga referenser från VK. Det har hotats med det om vi gör något, säger en av säljarna till kollega.se.

– Vi fick veta att vi utgjorde det största hotet i VK:s historia och att vi inte kunde räkna med någon arbetsfri uppsägningstid. Sedan tog de våra arbetsredskap och satte oss att sälja abonnemang, säger en annan säljare till kollega.se.

Händelserna har gjort att de övriga säljarna på VK är rädda för att kritisera arbetsgivaren.           

VK å sin sida ser åtgärderna som ett sätt att skydda verksamheten.

– Vi misstänker att de är på väg till konkurrerande verksamhet och då vill vi självklart hålla dem borta från våra säljplaner. Att jobba med abonnemang är jätteviktigt och inget straff, säger Marie-Louise Jarlenfors, hr-chef på VK, till kollega.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev