Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sakine Madon till VLT

Publicerad: 3 mars 2016, 09:27
Uppdaterad: 3 mars 2016, 09:50

UPPDATERAD: Sakine Madon lämnar Norran för att bli politisk redaktör på VLT. "Jag ser verkligen fram emot att dyka in i de lokala frågorna".


Ämnen i artikeln:

Sakine MadonVLT

Sakine Madon, som förra året utsågs till mäktigast på Twitter, har varit politisk redaktör på tidningen Norran i Skellefteå de senaste tre åren och även skrivit krönikor för Dagens Samhälle och Expressens ledarsida. Nu går hon till VLT där hon ska arbeta tillsammans med nuvarande politiske redaktören Richard Appelbom.

– Det ska bli jätteroligt och spännande även om det är lite vemodigt att lämna Norran och Västerbotten. Jag är så glad att jag tackade ja till det för tre år sedan, jag har lärt mig mycket om ett Sverige jag inte visste så mycket om. Det tar jag med mig, säger Sakine Madon till Dagens Media.

Vilka frågor vill du skriva om?

– Jag älskar ju verkligen lokaljournalistik så jag ser fram emot att dyka in i de lokala frågorna. Samtidigt vill jag föra in principfrågor som jag tycker är spännande, där jag skriver mycket om mångkultur, yttrandefrihet och liberalism i allmänhet.

Sakine Madon tillträder den 1 september och kommer då att ingå i Mittmedias ledarskribentgrupp.

– Jag är ju mammaledig och har två små barn och avståndet från Skellefteå till Stockholm där jag bor är 80 mil. Min sambo jobbar i Stockholm och jag fick säga upp min lägenhet i Skellefteå på grund av familjesituationen så jag har grubblat ett tag, men jag fick frågan från VLT ganska nyligen. Det är spännande med en ny stad och en ny tidning och så är det bättre pendlingsavstånd till Västerås.

Sakine Madon kommer att ha ett tydligt digitalt uppdrag och vara VLT:s ledarsidas ansikte utåt.

– Hon har bred erfarenhet, är en mycket vass skribent och är omvittnat skicklig digitalt. Jag är mycket glad över den här rekryteringen som ytterligare kommer att stärka VLT:s profil. Opinionsjournalistiken är prioriterad i VLT, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VL, som tillträdde i februari, i ett pressmeddelande.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sakine MadonVLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev