Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Så tog Expressen livet av Desmond Tutu

Publicerad: 19 september 2016, 13:31
Uppdaterad: 19 september 2016, 13:48

”JUST NU: Nobelpristagaren Desmond Tutu har avlidit, 84 år gammal, uppger sydafrikanska medier. Expressen TV sänder live”, stod det i pushnotisen som Expressen skickade ut på måndagseftermiddagen.


Det skulle visa sig vara en förhastad slutsats. Desmond Tutu är nämligen inte död. Den sydafrikanske nobelpristagaren och ärkebiskopen har vårdats på sjukhus för komplikationer i ett operationssår – men ska under omständigheterna må bra.

– Det är en mindre sak som gjort att han fått komma tillbaka till sjukhuset. Vi hoppas att han kommer hem snart, säger en person i kretsen kring Desmond Tutu till Expressen.

”RÄTTELSE: Expressen publicerade felaktiga uppgifter om Desmond Tutus död – han vårdas fortfarande på sjukhus”, löd nästa push 15 minuter senare.

Uppgifterna om Desmond Tutus död kom från den sydafrikanska nyhets- och satirsajten T1mes Live som skrev att Tutu avlidit, enligt Expressen.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.