Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Så mycket tappar näringslivstitlarna

Publicerad: 19 september 2019, 05:32

Foto: Janne Næss

ORVESTO NÄRINGSLIV. Sydsvenskan, Affärsvärlden och Automation är titlarna som backar mest, enligt senaste mätningen från Orvesto.


Ämnen i artikeln:

Orvesto Näringsliv

Majoriteten av titlarna som mäts i Orvesto Näringsliv backar i räckvidd. Inom segmentet storstadstidningar är det Sydsvenskan som minskar sin räckvidd mest. Från en genomsnittlig räckvidd på 111 000 läsare 2018 till 84 000 läsare 2019, vilket innebär en minskning med 24,3 procent. 

Inom kategorin kvällspress är det intressant att se att Expressen återigen är tillbaka i mätningen. Räckvidden för Expressen, GT och Kvällsposten ligger på 245 000 läsare 2019, att jämföra med Aftonbladets räckvidd på 284 000 läsare, som sjunkit med 18,2 procent. 

Inom affärer/ekonomi minskar Affärsvärlden mest med 24,2 procent, medan Veckans Affärer som läggs ned till årsskiftet backade 20 procent. 

Samtidigt som Expressen återigen har gått med i Orvesto Näringsliv har även titlarna Arbetarskydd, Lag & Avtal samt Personal & Ledarskap också gått med. Lämnat har bland annat affärsmagasinet Fokus. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Orvesto Näringsliv

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.