Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så mycket får Stampens frilansar

Publicerad: 1 Juli 2016, 08:15
Uppdaterad: 1 Juli 2016, 08:15

61 procent av frilansjournalisterna som har fordringar på Stampen ersätts fullt ut.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Ackordserbjudanden i flera av Stampens bolag, som ingår i den pågående rekonstruktionen, är klara. Fordringsägarna får full betalning upp till ett visst gränsvärde och 25 procent av betalningen utöver det.

Gränsvärdet i Stampen Local Media – där en mängd frilansjournalister har fordringar – har satts till 10 000 kronor. Det innebär att 61 procent av frilansjournalisterna ersätts fullt ut för utestående fakturor från innan den 23 maj.

Bland bolagets totala antal fordringsägare får 56 procent fullt betalt.

Gränsvärdet i distributionsbolaget VTD har satts till 5000 kronor och i Stampen AB till 1000 kronor. Värdena beror på hur skulderna i respektive bolag ser ut, och hur stora skulder de beräknas kunna bära i framtiden.

– Jag tycker att det finns goda förutsättningar att lyckas med rekonstruktionen, inte minst eftersom verksamheterna fungerar och går bra. Min bedömning är att fordringsägarna vinner på att acceptera ackordserbjudandet eftersom man då kan få betalt för en del av sin tidigare fordran och trygga en stor och viktig medieaktör på marknaden, säger rekonstruktören Christian Andersch, i ett pressmeddelande.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.