Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så mycket betalar Schibsted för Servicefinder

Publicerad: 20 Oktober 2016, 07:29
Uppdaterad: 20 Oktober 2016, 08:34

UPPDATERAD. Redan 2011 köpte Schisbted Sverige 70 procent aktierna i bolaget Servicefinder – nu har Schibsted förvärvat resten. Enligt uppgifter till Breakit har Schibsted köpt ut Servicefinder-grundarna till en värdering på 300-320 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

För fem år sedan förvärvade Schisbted Sverige 70 procent av aktierna i bolaget Servicefinder, nu köper Schibsted upp resten av aktierna i bolaget.

– Det är ett naturligt steg för Schibsted att förvärva hela Servicefinder. Det finns mycket växtkraft i företaget och nu ska vi utveckla verksamheten än mer. Jag ser också stora möjligheter att samarbeta tätare med andra bolag inom Schibstedkoncernen. På så vis kan vi göra det ännu enklare för privatpersoner och företag att köpa och sälja tjänster, säger Martin Frey, Business Area Manager på Schibsted Marketplaces i ett pressmeddelande.

Vad köpeskillingen landar på avslöjas inte i pressmeddelandet – men enligt uppgifter till Breakit har Schibsted köpt ut Servicefinder-grundarna till en värdering på 300-320 miljoner kronor. Vilket innebär 10 gånger årsvinsten.

Det skulle innebära att företagets tre grundare Jeffrey Singh, Vishal Nanda och Aleksandar Goga i dag får dela på 90 miljoner kronor.

Vishal Nanda, medgrundare och marknadschef på Servicefinder, har inte velat kommentera Breakits uppgifter.

Grundarna kommer att jobba kvar på Servicefinder under en överlämningsperiod innan en ny ledning tillsätts.

Rekryteringen av en ny vd kommer att påbörjas omgående. Under tiden går Sofia Krook in som tillförordnad vd, utlånad av Schibsted Sales and Inventory (SSI). Sofia Krook sitter i dag i styrelsen för Servicefinder.

– Vi har varit med sedan starten så givetvis är det med visst vemod vi lämnar bolaget, men vi är samtidigt mycket nöjda med affären. Vi är övertygade om att Schibsted är rätt ägare på lång sikt och att det finns stora möjligheter att utveckla verksamheten vidare inom Schibsteds ekosystem, säger Vishal Nanda, marknadschef på Servicefinder i ett pressmeddelande.

Servicefinder startade sin verksamhet 2006 av och har tio år senare förmedlat över 400 000 uppdrag till ett sammanlagt värde av åtta miljarder kronor, enligt bolaget själva.

I dag har Servicefinder 40 anställda i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Örebro.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.