onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Så många tjänster försvinner från Skånskan

Publicerad: 10 januari 2017, 07:58
Uppdaterad: 10 januari 2017, 13:17

"Däremot är det inte så många personer som drabbas eftersom vi har pensionsavgångar och tjänstledigheter. Men det kan bli några uppsägningar", säger Lars J Eriksson, publisher för Skånska Dagbladet och Norra Skåne. Bild: Wikimedia commons

Flera redaktionella tjänster försvinner när Skånska Dagbladet och Norra Skåne i år ska spara 38 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Norra SkåneJournalisten

AT


Skånska Dagbladet och Norra Skåne ska spara 38,4 miljoner kronor i år, vilket Resumé var först med att berätta. Anledningen ska bland annat vara fallande printintäkter.

Hälften av besparingarna ska göras genom att Skånska Dagbladet minskar utgivningsfrekvensen och inte längre kommer ut på söndagar. Resterande sparas på personalminskningar.

Nu skriver Journalisten att sparpaketet innebär att det försvinner fyra journalisttjänster på Skånska Dagbladet och fyra på Norra Skåne.

– Däremot är det inte så många personer som drabbas eftersom vi har pensionsavgångar och tjänstledigheter. Men det kan bli några uppsägningar, säger Lars J Eriksson, publisher för de två tidningarna, till tidningen.

Förra året togs nio redaktionella tjänster bort från Skånskan.

– Vi tyckte då att det var mycket, men samtidigt var det ingen överraskning. Vi har tyvärr fått vänja oss vid besparingar. Det hade varit roligt att få börja det nya året utan neddragningar, säger Elisabeth Sandberg, journalistklubbens ordförande på Skånska Dagbladet, till Journalisten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev