Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så hyllar medierna offren

Publicerad: 16 November 2015, 06:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Svenska medier visar sitt stöd för offren i terrorattacken i Paris.


Ämnen i artikeln:

TV4Dagens Nyheter

Tidningar och tv-kanaler visar sitt stöd för Paris och Frankrike genom att klä sina förstasidor eller logotyper i franska flaggans färger.

Här är några exempel:

I helgen vigde Dagens Nyheter hela förstasidan till den franska flaggan och ett enda budskap: ”Liberté, égalité, fraternité”. Dessutom kläddes DN-skrapan i Stockholm i de franska färgerna.

Upsala Nya Tidning lät i sin tur rubriken ”Sorgen” på förstasidan gå i den franska flaggans färger, medan TV4 klär sin logotyp, både i rutan och i sociala medier, i blått, vitt och rött.

Även Sörmanlands Media klär sina tidningslogotyper i de franska färgerna. Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren gör om logotyperna i både papperstidningarna och på nätet.

Mittmedias sajter kör idag en tyst minut, sedan går en takeover upp med en bild på den franska flaggan som ska rulla fram till midnatt.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.