Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så gullar kvällstidningscheferna med varandra

Publicerad: 26 Oktober 2012, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:06

Kärleken mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tycks ha smittat av sig på kvällstidningarnas chefer. Aldrig tidigare har de gullat så med varandra i de sociala medierna.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

I går avslöjade både Expressen och Aftonbladet att prinsessan Madeleine förlovat sig med sin kärlek Chris O'Neill. Men tvärt emot vad man kanske kunde förvänta sig präglades tonen mellan ärkerivalerna av kärlek och respekt.

Visserligen säger sig båda parter vara besvikna över att de inte var ensamma om att avslöja förlovningen. Men några hårda ord konkurrenterna emellan är det inte tal om.

"Trodde nog att vi skulle vara ensamma om Maddes förlovning. Men grattis, Jan Helin och Aftonbladet, till en bra dag för kvällspressen!", skrev Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på Twitter tidigare i dag.

Även Jan Helin kopplade på charmen:

"Jo, helt ärligt hade vi nog samma förhoppning. Men lyfter naturligtvis på hatten för Expressen och gläds åt Kvällspress!", skrev han.

Aftonbladets officiella Twitter-konto stämde in i kärleksförklaringen:

"Hurra för @ thomasmattsson", skrev tidningen.      

Men för drygt ett år sedan var det däremot annat ljud i skällan. Även den gången gällde det Madeleines kärlek Chris O'Neill.

Och det dundrades på rejält:

– Aftonbladet borde be om ursäkt, menade Thomas Mattsson.

Detta samtidigt som Jan Helin kallade Expressens agerande för "panikartat".

Upprinnelsen till bråket rörde den första bilden på Madeleine och Chris O'Neill. En bild som både Expressen och Aftonbladet hävdade exklusivitet på. Samtidigt var det också en fortsättning på ett infekterade upplagebråk som rasade mellan de två konkurrenterna.

Nu gullar tidningsbossarna istället med varandra offentligt, på ett sätt som nästan måste betraktas som unikt i svensk dagspresshistoria.

När dagensmedia.se når Jan Helin håller han med om att tonen mellan tidningarna har blivit trevligare.

– Ja, det stämmer säkert. Men jag tycker att det ska vara så här mellan Aftonbladet och Expressen. Det ska smälla ibland men i grunden tror jag att vi är två passionerade kvällstidningsmurvlar som gillar genren, säger han.

Han saknar inte heller de hårda orden konkurrenterna emellan.

– Den här tonen är roligare än den där förgrämda tonen som vi hade förut. Det ska vara en fajt men en hövlig sådan.

Thomas Mattsson poängterar samtidigt att konkurrensen på kvällstidningsmarknaden ändå är livsviktig.

– Det är den som driver på produkt- och affärsutvecklingen, men i det här fallet trodde nog både Aftonbladet och Expressen att vi hade en bra egen nyhet. Och när den andra redaktionen, uppenbarligen, har samma story är det bara att vara storsint.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.