Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så "dör" Financial Times

Publicerad: 7 december 2012, 13:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

I dag går tyska Financial Times i graven efter tolv år. Det uppmärksammar tidningen med svart humor – och med en ödesmättad etta.


Financial Times har getts ut i Tyskland sedan år 2000, men har trots sin räckvidd på 100 000 läsare aldrig gått med vinst. I november kom så beskedet från ägaren Grüner + Jahr – Financial Times Deutschland läggs ner.

I dag kommer det sista numret ut, vilket inte minst märks på tidningens helsvarta etta, där tidningen döpts om till det ödesmättade Final Times.

Men det är inte den enda märkliga bilden som dykt upp i tidningen – och på Financial Times Deutschlands sajt.

I en artikel går tidningen exempelvis hårt åt "den auktoritära pr-branschen" – som anklagas för att ha förstört förtroendet för organisationer och företag i Tyskland. En tes som bildsatts med ett hundkoppel.

På en annan bild bugar hela redaktionen inför sina läsare och annonsörer samt ber om ursäkt för att man inte kunnat leverera en bättre produkt.

Att Financial Times inte bangar för att skämta om sitt öde blir också tydligt i en seriestrip där en tidningssäljare rekommenderar Döden att "välja" Financial Times Deutschland.

– Perfekt, jag tar den, svarar Döden.

Se resten av bilderna på Financial Times sajt.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.