Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så blir nya Aftonbladet.se

Publicerad: 28 Augusti 2012, 11:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

I dag visas den i princip färdiga versionen av nya aftonbladet.se internt. Målet är att göra sajten snabbare och enklare.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Ombyggnationen har pågått under året och är den förändringen som gjorts under aftonbladet.ses 18 år långa historia. Syftet är alltså att göra sajten både snabbare och tydligare. Dessutom har annonsformaten utvecklats.

– Läsarna får en sajt som är snabbare, med ökat nyhetsfokus och effektivare design. Annonsörerna får Sveriges mest attraktiva annonsformat. Vi själva får en ombyggnad under huven som gör publicering till mobila plattformar mycket lättare. Med nya aftonbladet.se tar vi vår onlinepublicistik ett steg vidare, säger Aftonbladets publisher Jan Helin i ett pressmeddelande.

I dag klockan 14.30 visades den i princip färdiga sajten för första gången internt.

– Läsarnas synpunkter har varit helt avgörande för den nya designen. Den här lanseringen är inte en slutpunkt utan början på något nytt. Och vi kommer fortsätta att utveckla sajten tillsammans med våra läsare, säger sajtchefen Andreas Aspegren i ett pressmeddelande.

Här kommer exempel på flera av nyheterna:

• I vänsterspalten finns ett flöde med de senaste nyheterna från varje avdelning.

• Toppnyheten kan varieras över fyra bredder beroende på nyhetsläge.

• Navigeringen har flyttats till toppen av sajten.

• Typografin har blivit renare samtidigt som blå länkar tagits bort. Annonser som klipper brödtext har också plockats bort. Dessutom har samtliga grafiska element gjorts röda. Allt för att göra sajten mer enhetlig. Utgörningen och typsnitten kommer även i fortsättningen att skilja sig från papperstidningen: "Trenden mot att ge papperstidning och sajt samma uttryck i form av typsnitt och featureiserad redigering med rubriker i bilder och så vidare tror vi inte på".

• Laddningstiderna har kortats.

• Annonsörerna får tre nya premiumformat. Två av dem, varav ett på startsidan, är annonser som hänger kvar i kanten på skärmen när man scrollar. På artikelnivå kommer också nya ”bottenpanorama overlay”, ett fullbreddsformat som exponeras efter avslutad artikel.

Arbetsgrupp

Richard Westman, projektledare

Per Lindén, AD

Joakim Ottosson, editionschef

Nina Johansson, redaktör

Catarina Smedshammar, interaktionsdesigner

Fredrik Wärnsberg, UX

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.