Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Så blir Expressens nyhetsdesk

Publicerad: 22 november 2011, 06:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Expressen bildar en ny riksredaktion från och med 1 december. ”Det enda man kan vara säker på är väl att exakt så här lär det knappast bli”, skriver Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen i sin blogg.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Expressens editionschef Viveka Hansson gick nyligen till TV4. Nu är Expressens nya nyhetsorganisation klar.

Anna Lindwall och Christofer Brask blir editionschefer för den nya riksredaktionen som gör editionerna GT och Kvällsposten. Marika Långström och Marcus Wallén är editionschefer för Expressen.

Sofia Johansson och Andreas Johansson blir skiftgående nyhetschefer på natten och Annsofie Näslund och Malin Roos är nyhetschefer på dagen, alla dessa på editionen Expressen.

Leif Kasvi som tidigare varit editionschef kommer att vara ledig under början av 2012.

”Vi på Expressen har de senaste åren anställt många unga medarbetare och då är det självklart lite vanligare med exempelvis pappa- och mammaledigheter eller studiedito. Vilket bidrar att en organisation som Expressen är i någon sorts ständig omorganisation – dessutom påverkad av nyhetshändelser och inte sällan olika hemliga projekt. Det här vitaliserar och gör det utvecklande att arbeta på Expressen, där det ges många möjligheter för den som är ambitiös till att visa framfötterna”, skriver Thomas Mattsson i sin blogg.

Magnus Alselind, också han editionschef, ska till och med 31 mars jobba övergripande mot alla nyhetsskift.

Sedan tidigare är Anna Rastner editionschef för Expressen TV; Alexandra Forslund och Mattias Lundell är editionschefer för Expressen.se, och Lina Modin är biträdande editionschef för editionen Expressen där också Christina Lundell är biträdande nyhetschef.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.