Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Så ber Expressen om ursäkt

Publicerad: 26 maj 2009, 07:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ägnar en kvartssida åt att be LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin om ursäkt för gårdagens misstag.


Det var i går på förmiddagen som Expressen insåg att den kvinna man intervjuat och fotograferat - samt byggt hela sin toppnyhet på - inte var Wanja Lundby-Wedin. Tidningen gick ut med ursäkt direkt på sin sajt och tryckte upp en extraupplaga, där en ursäkt publicerades på ettan. Chefredaktören Thomas Mattsson intervjuades av branschpress, TT, radio och flera tv-kanaler.

I dag fortsätter Expressen sin granskning av Wanja Lundby-Wedin. Bredvid artikeln "Jag blev arg på mig själv", om makens gratisboende på Riva del Sole, skriver Thomas Matsson om misstaget.

Han berättar att han klockan 10.20 fick ett sms från redaktionschefen Viveka Hansson med texten "Urgent". Socialdemokraterna hade hört av sig och ifrågasatt om det verkligen var Wanja Lundby-Wedin på bilden.

"Det var en lika osannolik som pinsam miss, som jag som chefredaktör är ytterst ansvarig för. Ytterst är det jag som avgör vad som publiceras, skulden är alltså min", skriver Thomas Mattsson.

I Expressens artikel säger Wanja Lundby-Wedin att hon inte vill kommentera tidningens löpsedel och falska intervju.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.