Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

(S)-ledamot: Barometerns ledare kvinnofientlig

Publicerad: 21 Maj 2010, 12:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Mona Sahlin är olämplig som statsminister – delvis på grund av hennes klädsel, skriver Barometern i en ledare i dag. Nu får tidningen stark kritik.


Ämnen i artikeln:

Barometern

Tankarna framförs på Barometerns ledarsida i dag. Budskapet är att en statsminister inte bara ska leda Sverige utan även representera landet utomands.

Det klarar inte Mona Sahlin, skriver Barometern. En av anledningarna är att det är ”enklare att trampa fel som kvinna, i synnerhet i sammanhang som handlar om representation”, skriver Barometern, och fortsätter:

”Kvinnors kläder har av tradition tilldelats mer uppmärksamhet än mäns, vilket delvis beror på att val- och variationsmöjligheterna är många fler än männens”.

Ledaren får nu stark kritik av Lena Hallengren, socialdemokratisk riksdagsledamot från Kalmar, som kallar retoriken "gubbig och djupt kvinnofientlig".

– Jag skulle bli förvånad om en moderat ledarsida hade föredragit Mona Sahlin som statsminister i något avseende, men det här passerar alla gränser, säger hon till Dagensmedia.se.

Argumentet är inte bara ett slag mot Mona Sahlin och socialdemokratin, enligt Lena Hallengren.

– Det är ett slag mot alla kvinnor och någonting som kräver en ursäkt.

Dagensmedia.se har sökt Barometerns ansvarige utgivare Gunilla Sax samt politiske redaktören Ulf Wickbom.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Barometern

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.