Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ryssdal om uppdelningen: "Påverkar inte hur medieföretagen drivs"

Publicerad: 18 september 2018, 14:49
Uppdaterad: 18 september 2018, 14:49

Foto: Janne Naess

Schibsted splittar verksamheten i två separata bolag med ny vd för nya Schibsted ASA – men Raoul Grünthals blir kvar i sin nuvarande roll.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Under tisdagen meddelade norska mediejätten Schibsted att de delar in bolaget i två separata bolag: ett där man samlar de internationella annonssajterna i och ett där man samlar de publicistiska verksamheterna samt bland Blocket.se och Lendo.

De nya bolagen går under Schibsted ASA och det preliminära namnet MPI. Planen är att MPI ska noteras på börsen under 2019.

Vd för nya Schibsted ASA är Kristin Skogen Lund som tillträder sin nya roll i slutet av 2019. Vd för MPI blir Rolv Erik Ryssdal.

– Den största anledningen är att kunna arbeta mer fokuserat inom varje företagsområde. De olika verksamheterna verkar inom olika områden och kommer kunna utvecklas både snabbare och bättre genom att delas upp, säger Nathalie Kåvin, kommunikationsdirektör på Schibsted Media Group, till Dagens Media.

Vad hoppas ni uppnå genom detta?

– Att vara bättre positionerade för framtiden och kunna konkurrera bättre framöver.

Hur kommer det här att påverka de anställda?

– Generellt så är det "business as usual", för majoriteten av de anställda som kommer detta inte innebära några förändringar. Men när en ny vd kommer på plats så är det klart att det alltid kan resultera i en del förändringar för några, men det är inget som är klart än.

Hur mycket mer press kommer detta sätta på Aftonbladet och Svenska Dagbladet att verkligen leverera resultat?

– Återigen så är det "business as usual", det här kommer inte påverka hur medieföretagen drivs eller vinstkraven på dessa, säger Rolv Erik Ryssdal.

Vad kommer hända med Raoul Grünthals roll på Schibsted?

– Raoul är idag chef för medier och tillväxt och fortsätter i den rollen, säger Rolv Erik Ryssdal.   

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.