Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ryssdal: Aftonbladet är inte till salu

Publicerad: 17 Juli 2015, 10:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Schibsted tänker inte sälja Aftonbladet till Bonnier. Det säger koncernchefen Rolv Erik Ryssdal.


Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedAftonbladet

Under de senaste veckorna har det florerat rykten om att Bonnier är intresserade av att köpa Aftonbladet från Schibsted. Under en utfrågning i Almedalen antydde också Gunilla Herlitz, affärsområdeschef för Bonnier News, att Bonnier-koncernen är intresserade av att köpa tidningen.

– Det är ett ägarbeslut, men självklart välkomnar vi Aftonbladet till Bonnier News och Gjörwellsgatan, sade Gunilla Herlitz på TV4:s scen i Almedalen.

Nu går emellertid Rolv Erik Ryssdal, koncernchef för Schibsted, ut och dementerar att ett uppköp skulle vara aktuellt. Det skriver Dagens Naeringsliv.

– Jag förstår om någon vill köpa ett stort företag, men det är inte till salu. Det krävs två för att dansa tango så jag tror vi kan stoppa det nu, säger Ryssdal i samband med redovisningen av Schibsted-koncernens resultat för årets andra kvartal och fortsätter:

– VG och Aftonbladet har starka positioner på deras respektive marknader som vi fortsätter att utveckla. De är hörnstenar i att bygga ett digitalt ekosystem, och vi vill se mer samarbete mellan Blocket och Aftonbladet och Finn, VG och de prenumererade tidningarna.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.