Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Robert Laul: "Vem fan är Patrik Sandberg?"

Publicerad: 12 juni 2009, 03:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:25

Nyheter24 lanserade sig som en utmanare till kvällspress-sajterna. Nu har sajtens chefstrojka hamnat i luven med Aftonbladets fotbollsreporter Robert Laul.


Bakgrunden är ett utspel som Nyheter24 gjorde i onsdags, med anledning av Sveriges plattmatch mot Danmark.

I artikeln, undertecknad av sportchefen Eric Rosén, chefredaktören Aaron Israelson, medgrundaren Patrik Sandberg, skriver trion:

"När avancemang till VM i Sydafrika nu i praktiken är uteslutet är det därför dags för Lagerbäck att medge att han misslyckats med att leva upp till minimikravet - och därmed avgå. Det kräver Nyheter24".

Aftonbladets reporter Robert Laul går nu till attack mot uppstickarsajten.

"Det här kan vara det löjligaste jag någonsin har sett… Då undrar jag: vem fan är Eric Rosén? Vem fan är Aaron Israelson? Och vem fan är Patrik Sandberg? Det känns ungefär lika seriöst som om Simon Bank, Erik Niva och jag gått ut och krävt att Barack Obama omedelbart lämnar sin post", skriver han i sin blogg.

Han passar också på att håna formuleringen: "Nu går vi som publikation ut och kräver förbundskaptenens avgång" och kallar Nyheter24:s skribenter för pajasar.

- Jag tycker bara att det var larvigt, att tre män som är lika tunga fotbollsvetare som jag och Niva och Bank är inom amerikansk politik kräver hans avgång. Det blir lätt absurt, vad vet Aaron Israelsson om fotboll liksom? säger Robert Laul till Dagensmedia.se.

Måste man heta Robert Laul för att få tycka till om fotboll?

- Nej, det är fria att tycka vad de vill och jag är fri att tycka att det är töntigt att de tycker vad de vill.

Aaron Israelson bemöter texten i sin blogg:

"Våra signaturer under kravet på Lagerbäcks avgång ska inte i första hand förstås som att vi som privatpersoner kräver Lagerbäcks huvud på ett fat… Att vi som publikation gör det är en annan sak. Så viktigt tycker vi att det är".

Till Dagensmedia.se säger Aaron Israelson att han skrev under texten för att visa att hela Nyheter24 stod bakom den.

- Laul kanske känner sig hotad i sin roll som fotbollsorakel, vad vet jag? säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.