Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Robert Laul sjukskriven för alkoholmissbruk: "Jag förlorade kontrollen"

Publicerad: 6 November 2015, 14:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

Sportbladets profilerade medarbetare berättar om sjukdomen.


Sportbladets profilerade medarbetare Robert Laul har sedan en tid tillbaka varit sjukskriven för alkoholmissbruk. Nu berättar han på sin blogg om sjukdomen:

"Det är bara att erkänna att jag inte kunnat hantera det. Jag förlorade kontrollen. Situationen blev mitt svepskäl för att få hälla i mig ännu fler öl och drinkar, skriver han.

Efter en lyckad arbetsinsats, när jag egentligen behövt koppla ner, har jag korkat upp. När det blivit för mycket (det blir ju gärna det om man har mina anlag och karaktärsbrister) har saker och ting gått överstyr. För att återfå balansen i tillvaron tog jag på mig ytterligare arbetsuppgifter, och när jag väl rott dessa i land belönade jag mig med en ny fylla. Så har mitt livshjul snurrat på i flera år, och till slut var det uppenbart att jag befann mig i ett missbruk med allt elände som det innebär."

Han skriver även att han sökte hjälp redan i våras och då erbjöds en pågående behandling via öppenvården. Enligt honom var det det bästa beslutet han kunnat ta och att han är "en lyckligt lottad människa i dagens Sverige."

Han berättar även att han för tillfället är sjukskriven för att lära sig att behålla kontrollen över sitt liv även på längre sikt.

"Det är mitt ansvar och min skyldighet gentemot mig själv, mina arbetskamrater, svensk idrott samt Sportbladets läsare och besökare. Jag kommer att vara sjukskriven ett tag till, sedan planerar jag att fortsätta arbeta som journalist på Aftonbladet. Om det betyder att jag jobbar vidare med mitt största intresse är för tidigt att säga."

LÄS ÄVEN:

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.